Om hjemmesiden due-milling.dk

Da denne hjemmeside gik i luften omkring årtusindskiftet, var bredformatskærme og FullHD kun for oliesheiker og grafiske virksomheder. Vi valgte en forsigtig standardbredde på 600 pixels og bearbejdede billederne i Ulead PhotoImpact. Siderne blev strikket sammen i Microsoft Frontpage.

Frontpage var stadig rimeligt simpel, resultatet var af og til ikke som forventet, men det var nemt at rette kildekoden efterfølgende. Ulead fik en mere og mere omtumlet tilværelse, så selvom Photoimpact er (var?) et ganske udmærket og intuitivt værktøj, endte det (som for alle andre) med Photoshop. Tiden var også løbet fra GIF-formatet, så alt nyt billedmateriale er nu JPG, men ude i de ældste links findes der stadig GIF-billeder og 600 pixels standardbredde. Det bliver udfaset efterhånden.

Da Frontpage (i version 2003) udgik og fik flere og flere problemer med Windows 7 og browsere, var der to nærliggende løsninger: At fortsætte med afløseren for Frontpage, Expression Web eller én gang for alle at få det hele skrevet fra bunden i HTML. Vi valgte desværre Expression Web-løsningen, som var blevet gjort gratis af Microsoft. Frontpage var altid blevet skældt ud for at generere for stor og rodet kildekode, men med overgangen til Expression Web blev det helt forfærdeligt. Når man redigerer den mindste detalje (fx. fremhæver et par ord) opretter Expression Web et internt Style Sheet. Det gør den så for hver rettelse, selvom de allerede eksisterende indeholder de fornødne definitioner.

Til sidst kunne det ikke gå længere. Nogle af vores store sider begyndte at fortolke font-definitionerne forkert, og kildekoden var latterligt uoverskuelig. Så det, der burde have været foretaget for mange år siden, sker nu: Siderne bliver skrevet forfra i HTML i en tekst-editor. Alle definitioner trækker på eksterne Style Sheets og billederne bliver lagt i undermapper efter emne. Vi regner stadig med, at due-milling.dk på et tidspunkt er både HTML5- og bagudkompatibel og håber på tilgivelse for, at siderne i mellemtiden er meget uens.Alt indhold © copyright 1999-2019 JM

Alle billeder © copyright 1964 - 2019 JM, medmindre andet er angivet

© copyright JM 2019